droidfish bug?

Discussion of anything and everything relating to chess playing software and machines.

Moderators: bob, hgm, Harvey Williamson

Forum rules
This textbox is used to restore diagrams posted with the [d] tag before the upgrade.
Post Reply
stavros
Posts: 158
Joined: Tue Dec 02, 2014 12:29 am

droidfish bug?

Post by stavros » Tue Jan 21, 2020 9:39 pm

hello,my device (redmi note 8 pro) has 6GB ram ,8 cores and initial speed (with game mode on) 4700kn/sec without throttling (20 mins test)
when i use droidfish the hash settings show bigger size options now(1GB,2GB,4GB...) but in reality droidfish uses max 512mb only
tested at 512mb the hash filled in 30 secs but also at 1,2,4GB in 30 secs also! anyone using droidfish can test this?

flither
Posts: 19
Joined: Thu Aug 02, 2018 9:16 pm
Full name: Raf Levsky

Re: droidfish bug?

Post by flither » Tue Jan 21, 2020 10:37 pm

This is for a safety, as apparently some people were setting too big hash which (also apparently) sometimes were leading to problems like hanging, restarting the phone etc.
To get rid of this limitation just create an empty file named .unsafehash (with a dot) in DroidFish/uci folder.
That's it!

stavros
Posts: 158
Joined: Tue Dec 02, 2014 12:29 am

Re: droidfish bug?

Post by stavros » Tue Jan 21, 2020 11:13 pm

flither wrote:
Tue Jan 21, 2020 10:37 pm
This is for a safety, as apparently some people were setting too big hash which (also apparently) sometimes were leading to problems like hanging, restarting the phone etc.
To get rid of this limitation just create an empty file named .unsafehash (with a dot) in DroidFish/uci folder.
That's it!
thanks but i did this trick i can set hash to 2GB but its filled exactly like the 512MB hash just in 30 secs! the normal would be filled 2GB hash in 70-80 secs
did you try it?
UPDATE: now worked with this trick thanks!
Last edited by stavros on Tue Jan 21, 2020 11:28 pm, edited 1 time in total.

flither
Posts: 19
Joined: Thu Aug 02, 2018 9:16 pm
Full name: Raf Levsky

Re: droidfish bug?

Post by flither » Tue Jan 21, 2020 11:27 pm

Yes, it's working for me since years.
I set 2048MB hash now to check and it got filled 98% in 2 minutes 16 seconds with ~5100kNps speed. 512MB fills in 30s.
Clear DroidFish app from recents, open it fresh and try again.

Post Reply