Banksia GUI released

Discussion of anything and everything relating to chess playing software and machines.

Moderators: hgm, Dann Corbit, Harvey Williamson

Forum rules
This textbox is used to restore diagrams posted with the [d] tag before the upgrade.
IanKennedy
Posts: 45
Joined: Sun Feb 04, 2018 11:38 am
Location: UK

Re: Banksia GUI released

Post by IanKennedy » Fri Jan 01, 2021 6:44 pm

I am still hoping we can implement maxply for pgn style books as that's my most common book usage. From my banksiatour.json file:

"books" :
[
{
"black" : true,
"bubble" : true,
"maxply" : 10000,
"mode" : false,
"name" : "short",
"path" : "short.epd",
"top100" : 100,
"type" : "epd",
"variant" : "standard",
"white" : true
},
{
"black" : true,
"bubble" : true,
"maxply" : 15,
"mode" : false,
"name" : "",
"path" : "",
"top100" : 100,
"type" : "polyglot",
"variant" : "standard",
"white" : true
},
{
"black" : true,
"bubble" : true,
"maxply" : 12,
"mode" : true,
"name" : "twic1316",
"path" : "twic1316.pgn",
"top100" : 100,
"type" : "pgn",
"variant" : "standard",
"white" : true
}
]

The maxply field defaults to 10000 for both epd and pgn. You can't edit the pgn value via the GUI and if you try going into the raw file and changing it as above it gets ignored anyway. Thus the whole game from the pgn is used for the book instead of just the required opening moves.
Author of the actively developed PSYCHO chess engine

Vinvin
Posts: 4911
Joined: Thu Mar 09, 2006 8:40 am
Full name: Vincent Lejeune

Re: Version 0.38 beta released - Merry Christmas version

Post by Vinvin » Mon Jan 04, 2021 5:41 am

phhnguyen wrote:
Thu Dec 24, 2020 9:29 am
Version 0.38 beta released
I got a bug : I set 512 MB of hash but the engines use 1024 MB. Same thing when I set 256 MB.

mwyoung
Posts: 2727
Joined: Wed May 12, 2010 8:00 pm

Re: Version 0.38 beta released - Merry Christmas version

Post by mwyoung » Mon Jan 04, 2021 6:22 am

Vinvin wrote:
Mon Jan 04, 2021 5:41 am
phhnguyen wrote:
Thu Dec 24, 2020 9:29 am
Version 0.38 beta released
I got a bug : I set 512 MB of hash but the engines use 1024 MB. Same thing when I set 256 MB.
Check and make sure you do not have it set that way in the all engine settings panels. And it saved correctly.
"The worst thing that can happen to a forum is a running wild attacking moderator(HGM) who is not corrected by the community." - Ed Schröder
But my words like silent raindrops fell. And echoed in the wells of silence.

supersharp77
Posts: 991
Joined: Sat Jul 05, 2014 5:54 am
Location: Southwest USA

Re: Banksia GUI released

Post by supersharp77 » Mon Jan 04, 2021 6:38 am

Here's something that could be very usesful for the Banksia GUI.......Support of these Java .bat files and gfor the Java .Jar
files and .Dll engine files.....only Arena and ChessGUI had these features....Thx AR :) :wink:

Vinvin
Posts: 4911
Joined: Thu Mar 09, 2006 8:40 am
Full name: Vincent Lejeune

Re: Version 0.38 beta released - Merry Christmas version

Post by Vinvin » Mon Jan 04, 2021 4:43 pm

mwyoung wrote:
Mon Jan 04, 2021 6:22 am
Vinvin wrote:
Mon Jan 04, 2021 5:41 am
phhnguyen wrote:
Thu Dec 24, 2020 9:29 am
Version 0.38 beta released
I got a bug : I set 512 MB of hash but the engines use 1024 MB. Same thing when I set 256 MB.
Check and make sure you do not have it set that way in the all engine settings panels. And it saved correctly.
What do you call the "all engine settings panels" ?

twobeer
Posts: 20
Joined: Sat Feb 22, 2020 5:43 pm
Full name: Leif Aronsson

Re: Banksia GUI released

Post by twobeer » Wed Jan 06, 2021 7:31 am

I tried using the network connect freature of 0.38 ?? does it really work?

The differnet banskia guis find each other and chat messages can be sent, engines work locally.. both computer joined and engines show up in selection to set up game and tournament.. But any effort to play tournament or human against a xxx:engine remotely is simply futile.. the remote computer never ever makes a move/calculates and always loses on time withou even starting the engine when games starts... Is there some "trick" to get this to work os it it just buggy/non-working in win-version?? I would assume its not a networking issue as the Chat function and discovery function works ok, indicating that the two guis indeed talk to each other..

Cheers,
Twobeer

purechess
Posts: 22
Joined: Wed Nov 28, 2018 12:28 pm
Full name: Heinrich Pulliter

Re: Banksia GUI released

Post by purechess » Sat Feb 13, 2021 10:39 am

The Banksia GUI website just forwards you to malware sites currently. Why?

mephisto
Posts: 383
Joined: Mon Apr 03, 2006 8:10 am
Location: England

Re: Banksia GUI released

Post by mephisto » Sat Feb 13, 2021 10:49 am

Ok with me!
What's my next move? - to the fridge for another beer !!

User avatar
Guenther
Posts: 3801
Joined: Wed Oct 01, 2008 4:33 am
Location: Regensburg, Germany
Full name: Guenther Simon
Contact:

Re: Banksia GUI released

Post by Guenther » Sat Feb 13, 2021 10:56 am

purechess wrote:
Sat Feb 13, 2021 10:39 am
The Banksia GUI website just forwards you to malware sites currently. Why?
Ok for me too.
https://banksiagui.com/
https://rwbc-chess.de
HGM@'chessqueen' 2018-present, aka: 'George' 2013-2016, 'pichy' 2006-2013, 'Jorge Pichard' 2000-2006 (old forum) wrote: http://talkchess.com/forum3/viewtopic.p ... 79#p789713

purechess
Posts: 22
Joined: Wed Nov 28, 2018 12:28 pm
Full name: Heinrich Pulliter

Re: Banksia GUI released

Post by purechess » Sat Feb 13, 2021 3:05 pm

Guenther wrote:
Sat Feb 13, 2021 10:56 am
purechess wrote:
Sat Feb 13, 2021 10:39 am
The Banksia GUI website just forwards you to malware sites currently. Why?
Ok for me too.
https://banksiagui.com/
Now the website works fine indeed.

Post Reply