You can run your engine on lichess.org now

Discussion of anything and everything relating to chess playing software and machines.

Moderators: bob, hgm, Harvey Williamson

Forum rules
This textbox is used to restore diagrams posted with the [d] tag before the upgrade.
carldaman
Posts: 1962
Joined: Sat Jun 02, 2012 12:13 am

Re: You can run your engine on lichess.org now

Post by carldaman » Sat Apr 04, 2020 5:33 am

Alright, I was able to do it myself after following the instructions linked below:


https://www.youtube.com/watch?v=w-aJFk00POQ
https://github.com/ShailChoksi/lichess-bot

The problem, as I see it, is that there is no mechanism to pass special parameters to the engine other than standard Hash, Threads and a couple of others in config.yml.

Is there a way to pass additional uci parameters? The config.yml syntax doesn't seem to allow it, but I could be wrong.

User avatar
gbtami
Posts: 377
Joined: Wed Sep 26, 2012 11:29 am
Location: Hungary
Contact:

Re: You can run your engine on lichess.org now

Post by gbtami » Sat Apr 04, 2020 7:23 am

In "uci_options" section you can add any additional UCI option you like.
config.yml.default is just a skeleton example config file to provide something users can start with.

carldaman
Posts: 1962
Joined: Sat Jun 02, 2012 12:13 am

Re: You can run your engine on lichess.org now

Post by carldaman » Sat Apr 04, 2020 10:26 pm

gbtami wrote:
Sat Apr 04, 2020 7:23 am
In "uci_options" section you can add any additional UCI option you like.
config.yml.default is just a skeleton example config file to provide something users can start with.
Thanks, I tried it again and and got no more parsing errors.

https://lichess.org/@/Nezh-BOT

Try it yourself and see how you like its playing style. :) It currently plays without any book.

Angrim
Posts: 82
Joined: Mon Jun 25, 2012 8:16 pm
Location: Forks, WA
Full name: Ben Nye

Re: You can run your engine on lichess.org now

Post by Angrim » Sun Apr 05, 2020 4:18 am

Does this work on linux? I'm bored and tempted to set up one of my engines on lichess now, probably the atomic variant engine since I've been working on that some recently.

And unrelated, but are the lichess forums locked for new players currently? I thought you just had to play enough to get a stable rating to be able to post, but I'm well past that point and it still says to "play some games" when I go to the forums.

Post Reply