Prestige Chess Computer

Discussion of anything and everything relating to chess playing software and machines.

Moderators: hgm, Harvey Williamson, bob

Forum rules
This textbox is used to restore diagrams posted with the [d] tag before the upgrade.
vb4
Posts: 150
Joined: Sat Mar 11, 2006 4:45 am
Location: NY

Prestige Chess Computer

Post by vb4 » Thu Sep 07, 2017 4:23 am

I am a proud owner of the Prestige Chess Computer which I purchased back in 1981. I just found out the transforme (power supply) no longer works. Can someone recommend where I may go to find another one or an equivalent. I would deeply appreciate any help you can give me.

Thanks Les

User avatar
reflectionofpower
Posts: 1454
Joined: Fri Mar 01, 2013 4:28 pm
Location: USA

Re: Prestige Chess Computer

Post by reflectionofpower » Thu Sep 07, 2017 8:36 am

Do you mean the power supply that gives it AC? Specs on the power supply,make. You might be able to rig up something.
"hodie mihi, cras tibi"

Lonnie

vb4
Posts: 150
Joined: Sat Mar 11, 2006 4:45 am
Location: NY

Re: Prestige Chess Computer

Post by vb4 » Thu Sep 07, 2017 2:15 pm

Hi,

Yes the power supply. Yes I am going to see if I can match the specs and make this work. I will do some research and see if I can find a company who makes a series of these power supplies, thx for answering Lonnie.

Les

User avatar
reflectionofpower
Posts: 1454
Joined: Fri Mar 01, 2013 4:28 pm
Location: USA

Re: Prestige Chess Computer

Post by reflectionofpower » Thu Sep 07, 2017 2:32 pm

I'm sure that just the main power supply itself is toasted. Universal adapter or if put the specs in Google and search you can find something. The hardest part I imagine will be finding the right fit for the male end on your Prestige.

Another one from another model should work if it connects right and the voltage & amps are right.

https://www.chesshouse.com/products/mil ... er-adapter
"hodie mihi, cras tibi"

Lonnie

User avatar
Eelco de Groot
Posts: 4076
Joined: Sun Mar 12, 2006 1:40 am
Location: Groningen

Re: Prestige Chess Computer

Post by Eelco de Groot » Thu Sep 07, 2017 2:55 pm

The standalone chess computer experts are mostly on the HIARCS forum these days. I'm sure Steve could give some advice? And be careful not to use wrong voltage power supply.
Debugging is twice as hard as writing the code in the first
place. Therefore, if you write the code as cleverly as possible, you
are, by definition, not smart enough to debug it.
-- Brian W. Kernighan

Milos
Posts: 3331
Joined: Wed Nov 25, 2009 12:47 am

Re: Prestige Chess Computer

Post by Milos » Thu Sep 07, 2017 3:52 pm

vb4 wrote:I am a proud owner of the Prestige Chess Computer which I purchased back in 1981. I just found out the transforme (power supply) no longer works. Can someone recommend where I may go to find another one or an equivalent. I would deeply appreciate any help you can give me.

Thanks Les
Check the connector type, voltage and current spec, go to ebay and type it in, you'll get plenty for under 10$.

User avatar
reflectionofpower
Posts: 1454
Joined: Fri Mar 01, 2013 4:28 pm
Location: USA

Re: Prestige Chess Computer

Post by reflectionofpower » Thu Sep 07, 2017 4:05 pm

Milos wrote:
vb4 wrote:I am a proud owner of the Prestige Chess Computer which I purchased back in 1981. I just found out the transforme (power supply) no longer works. Can someone recommend where I may go to find another one or an equivalent. I would deeply appreciate any help you can give me.

Thanks Les
Check the connector type, voltage and current spec, go to ebay and type it in, you'll get plenty for under 10$.
Good idea. I just looked there and there is a lot to choose from.
"hodie mihi, cras tibi"

Lonnie

vb4
Posts: 150
Joined: Sat Mar 11, 2006 4:45 am
Location: NY

Re: Prestige Chess Computer

Post by vb4 » Fri Sep 08, 2017 6:03 am

Hi Lonnie,

What I plan on doing with the connection type is the following:

I have the old power supply and the 2 hole plug that plugs into the power supply cable on the Prestige which has 2 male round leads. Since I know the female side of the power supply that does not work anymore I can cut off say 6 inches of the female receiving end and wire into the new ac adapter. Thank you Lonnie for your thoughts and I will keep you posted how I make out.

Les

User avatar
reflectionofpower
Posts: 1454
Joined: Fri Mar 01, 2013 4:28 pm
Location: USA

Re: Prestige Chess Computer

Post by reflectionofpower » Fri Sep 08, 2017 10:13 am

vb4 wrote:Hi Lonnie,

What I plan on doing with the connection type is the following:

I have the old power supply and the 2 hole plug that plugs into the power supply cable on the Prestige which has 2 male round leads. Since I know the female side of the power supply that does not work anymore I can cut off say 6 inches of the female receiving end and wire into the new ac adapter. Thank you Lonnie for your thoughts and I will keep you posted how I make out.

Les
Please do. Is that Prestige the wooden version? Rating, specs?
"hodie mihi, cras tibi"

Lonnie

vb4
Posts: 150
Joined: Sat Mar 11, 2006 4:45 am
Location: NY

Re: Prestige Chess Computer

Post by vb4 » Fri Sep 08, 2017 11:56 pm

Hi Lonnie

Check out this link <S>

http://www.chesscomputeruk.com/html/fid ... stige.html

Not sure what the rating was on this machine back in early 1980.

Enjoy

Post Reply