Page 1 of 2

ChessGUI in action

Posted: Sun Dec 11, 2011 6:48 pm
by Graham Banks
An excellent GUI for engine v engine testing. Thanks Matthias. :)

Image

Re: ChessGUI in action

Posted: Sun Dec 11, 2011 9:05 pm
by Matthias Gemuh
I have not had any problems with ChessGUI 0.238 ! 8-)

Re: ChessGUI in action

Posted: Sun Dec 11, 2011 9:33 pm
by Roger Brown
Graham Banks wrote:An excellent GUI for engine v engine testing. Thanks Matthias. :)

Agreed!

Having some idea from H.G.'s numerous comments on the subject, gui development is an order of magnitude more time consuming than engine development.

I guess this means no new Taktix or BigLion for now...

Thanks for giving us this great gui for free Matthias.

Later.

Re: ChessGUI in action

Posted: Mon Dec 12, 2011 5:32 pm
by ernest
Matthias Gemuh wrote:I have not had any problems with ChessGUI 0.238 ! 8-)
+1 :D

Re: ChessGUI in action

Posted: Wed Dec 14, 2011 6:07 pm
by JuLieN
Matthias Gemuh wrote:I have not had any problems with ChessGUI 0.238 ! 8-)
Matthias, I decided to give ChessGUI a try and downloaded it... Problem is, nothing happens when I launch the executable. What could I be doing wrong? (I'm trying it in a virtualized Win 7 64b). :(

Re: ChessGUI in action

Posted: Wed Dec 14, 2011 6:35 pm
by Matthias Gemuh
JuLieN wrote:
Matthias Gemuh wrote:I have not had any problems with ChessGUI 0.238 ! 8-)
Matthias, I decided to give ChessGUI a try and downloaded it... Problem is, nothing happens when I launch the executable. What could I be doing wrong? (I'm trying it in a virtualized Win 7 64b). :(
Is it this one ?
http://www.chessgui.com/chess/ChessGUI_net.zip

Have you installed engines ?

ChessGUI works fine in a virtualized Win 7 64bit.

Re: ChessGUI in action

Posted: Wed Dec 14, 2011 7:34 pm
by JuLieN
Matthias Gemuh wrote:
JuLieN wrote:
Matthias Gemuh wrote:I have not had any problems with ChessGUI 0.238 ! 8-)
Matthias, I decided to give ChessGUI a try and downloaded it... Problem is, nothing happens when I launch the executable. What could I be doing wrong? (I'm trying it in a virtualized Win 7 64b). :(
Is it this one ?
http://www.chessgui.com/chess/ChessGUI_net.zip

Have you installed engines ?

ChessGUI works fine in a virtualized Win 7 64bit.
Yes, it's the one... I tried to restart windows and it changes noting. Weird.

EDIT: no, I installed no engines. I can't, the exe won't start. Is this exe an installer, btw?

Re: ChessGUI in action

Posted: Wed Dec 14, 2011 8:11 pm
by Matthias Gemuh
JuLieN wrote:
Matthias Gemuh wrote:
Have you installed engines ?

ChessGUI works fine in a virtualized Win 7 64bit.
Yes, it's the one... I tried to restart windows and it changes noting. Weird.

EDIT: no, I installed no engines. I can't, the exe won't start. Is this exe an installer, btw?
It is not an installer.
You just unzip the zip file and start ChessGUI.exe.
I virtualize with VirtualBox, and you ?

Re: ChessGUI in action

Posted: Wed Dec 14, 2011 8:48 pm
by JuLieN
With Vmware, inside MacOSX. :(

Re: ChessGUI in action

Posted: Wed Dec 14, 2011 8:59 pm
by Matthias Gemuh
JuLieN wrote:With Vmware, inside MacOSX. :(
Try portable ChessGUI and report here.
Just chage the time control and restart the sample tournament.