ChessGUI 0.144 is out

Discussion of anything and everything relating to chess playing software and machines.

Moderators: hgm, Harvey Williamson, bob

Forum rules
This textbox is used to restore diagrams posted with the [d] tag before the upgrade.
User avatar
Graham Banks
Posts: 32762
Joined: Sun Feb 26, 2006 9:52 am
Location: Auckland, NZ

Re: ChessGUI 0.144 screenshot

Post by Graham Banks » Sun Mar 22, 2009 6:24 am

Matthias Gemuh wrote: I hope people come up with better colours to share.
I'll take a look at some stage, but colours are not a priority with me.

Cheers, Graham.
My email addresses:
gbanksnz at gmail.com
gbanksnz at yahoo.co.nz

Spock

Re: ChessGUI 0.144 screenshot

Post by Spock » Sun Mar 22, 2009 9:20 am

Matthias Gemuh wrote: I will interrupt my swiss and see whether I can locate the memory issue with
roundrobin and gauntlet.
But I think the memory ChessGUI eats is virtual, not physical, and thus a minor issue.

Best,
Matthias.
The last couple of versions have been much better - I'm currently half way through a 100 game match, and memory usage has grown less than before - now 115MB having started about 60-80MB ? I have plenty of RAM so it doesn't cause me any problems, but I can see that it might for some people. It is otherwise 100% stable for me and does exactly what I need it to.

I added BigLion to the FRC list by the way.... but I couldn't play enough opponents to get a good rating

User avatar
Matthias Gemuh
Posts: 3238
Joined: Thu Mar 09, 2006 8:10 am
Contact:

Re: ChessGUI 0.144 screenshot

Post by Matthias Gemuh » Sun Mar 22, 2009 9:41 am

Spock wrote: I added BigLion to the FRC list by the way.... but I couldn't play enough opponents to get a good rating

I hope it is not a buggy version from long ago.
BigLion80 is much slower and useful only for 10x8 chess or for very weak 8x8.

Matthias.
My engine was quite strong till I added knowledge to it.
http://www.chess.hylogic.de

Spock

Re: ChessGUI 0.144 screenshot

Post by Spock » Sun Mar 22, 2009 9:42 am

Downloaded it in the last couple of weeks, it ran perfectly.

User avatar
Matthias Gemuh
Posts: 3238
Joined: Thu Mar 09, 2006 8:10 am
Contact:

Re: ChessGUI 0.144 is out

Post by Matthias Gemuh » Sun Mar 22, 2009 7:44 pm

SzG wrote:Hi Matthias,

It seems to me that I don't understand the concept of multiple gauntlet engines.

I wanted to make 3 engines play a gauntlet against the same 4 opponents. To accomplish this I invited 7 engines for a tournament and set 'gauntlet engines' to 3 in GUI preferences. Moreover, I told the GUI to play 16 cycles with alternate colours. So I expected the total number of games to be played 3(number of gauntlet engines)*4(number of opponents)*32(number of games against each opponent)=384. However, ChessGUI told me it was going to play 480 games. That correponds to 15 pairings (480/32).

Please clarify the case for me.

Cheers,

Hi Gabor,
in gauntlet mode, each of the 3 gauntlet engines will play all other 6 engines.
What you want to do is "Team Fight" 3 against 4.
Best,
Matthias.
My engine was quite strong till I added knowledge to it.
http://www.chess.hylogic.de

User avatar
Matthias Gemuh
Posts: 3238
Joined: Thu Mar 09, 2006 8:10 am
Contact:

Re: ChessGUI 0.145 is out

Post by Matthias Gemuh » Tue Mar 24, 2009 9:48 am

Matthias Gemuh wrote:
Graham Banks wrote:Thanks Matthias. Will take a look. :)

Hi Graham,
did you receive my email about the 400 MB ChessGUI.exe during gauntlets ?
I could not reproduce the bug :( .
Best,
Matthias.

Found and fixed in ChessGUI 0.145 !
2 windows in BigView were not being erased before each new game :( .
Thanks to Graham and Ray for noticing the memory consumption.

Matthias.
My engine was quite strong till I added knowledge to it.
http://www.chess.hylogic.de

User avatar
Graham Banks
Posts: 32762
Joined: Sun Feb 26, 2006 9:52 am
Location: Auckland, NZ

Re: ChessGUI 0.145 is out

Post by Graham Banks » Thu Mar 26, 2009 6:36 pm

Hi Matthias,

could you please check whether or not Mediocre 0.34 works correctly under ChessGUI 0.145. Check your email for more details.

Thanks,
Graham.
My email addresses:
gbanksnz at gmail.com
gbanksnz at yahoo.co.nz

User avatar
Matthias Gemuh
Posts: 3238
Joined: Thu Mar 09, 2006 8:10 am
Contact:

Re: ChessGUI 0.145 is out

Post by Matthias Gemuh » Thu Mar 26, 2009 7:21 pm

Graham Banks wrote:Hi Matthias,

could you please check whether or not Mediocre 0.34 works correctly under ChessGUI 0.145. Check your email for more details.

Thanks,
Graham.

Runs fine as UCI with cmdline parameter u

Matthias.
My engine was quite strong till I added knowledge to it.
http://www.chess.hylogic.de

User avatar
Graham Banks
Posts: 32762
Joined: Sun Feb 26, 2006 9:52 am
Location: Auckland, NZ

Re: ChessGUI 0.145 is out

Post by Graham Banks » Thu Mar 26, 2009 7:22 pm

Matthias Gemuh wrote:
Graham Banks wrote:Hi Matthias,

could you please check whether or not Mediocre 0.34 works correctly under ChessGUI 0.145. Check your email for more details.

Thanks,
Graham.

Runs fine as UCI with cmdline parameter u

Matthias.
Okay. Thanks. :)
My email addresses:
gbanksnz at gmail.com
gbanksnz at yahoo.co.nz

User avatar
Graham Banks
Posts: 32762
Joined: Sun Feb 26, 2006 9:52 am
Location: Auckland, NZ

Re: ChessGUI 0.145 is out

Post by Graham Banks » Sat Mar 28, 2009 6:38 am

Hi Matthias,

I still can't get Glass 0.1.0c working correctly. It searches to a depth of 5 whereas other engines are searching at least twice further. Any special commands I need to use?

Cheers, Graham.
My email addresses:
gbanksnz at gmail.com
gbanksnz at yahoo.co.nz

Post Reply