Is there any chance to get bright 0.3a?

Discussion of anything and everything relating to chess playing software and machines.

Moderators: bob, hgm, Harvey Williamson

Forum rules
This textbox is used to restore diagrams posted with the [d] tag before the upgrade.
User avatar
George Bodkin
Posts: 160
Joined: Wed Mar 08, 2006 7:46 pm
Location: Selden, NY

Re: Is there any chance to get bright 0.3a?

Post by George Bodkin » Fri Mar 21, 2008 8:00 pm

I am interested

George

User avatar
Ovyron
Posts: 4373
Joined: Tue Jul 03, 2007 2:30 am

Re: Is there any chance to get bright 0.3a?

Post by Ovyron » Fri Mar 21, 2008 8:01 pm

That's why I didn't post to show my interest, but I sent a private message to show my interest ;)

User avatar
Dr.Wael Deeb
Posts: 9766
Joined: Wed Mar 08, 2006 7:44 pm
Location: Amman,Jordan

Re: Is there any chance to get bright 0.3a?

Post by Dr.Wael Deeb » Fri Mar 21, 2008 8:02 pm

Ovyron wrote:That's why I didn't post to show my interest, but I sent a private message to show my interest ;)
So you apply double standard,eh :P
_No one can hit as hard as life.But it ain’t about how hard you can hit.It’s about how hard you can get hit and keep moving forward.How much you can take and keep moving forward….

User avatar
Graham Banks
Posts: 34203
Joined: Sun Feb 26, 2006 9:52 am
Location: Auckland, NZ

Re: Is there any chance to get bright 0.3a?

Post by Graham Banks » Fri Mar 21, 2008 8:02 pm

F.Huber wrote:
Dr.Wael Deeb wrote: Did I say that I am also interested :mrgreen: :?:
Did I say that I am not interested :mrgreen: :?:

At least not in a program where the author needs 100 postings like "Yeah, I can´t live without your famous program!" before he is willing to release it ... ;)
Nothing wrong with positive support and encouragement for an engine author Franz! :P :wink:
gbanksnz at gmail.com

Allard Siemelink
Posts: 297
Joined: Fri Jun 30, 2006 7:30 pm
Location: Netherlands
Contact:

Re: Is there any chance to get bright 0.3a?

Post by Allard Siemelink » Fri Mar 21, 2008 11:30 pm

ok everybody, the message is clear 8-)

All who are interested in bright 0.3a should stay tuned for an announcement within the next couple of days or so...

User avatar
Dr.Wael Deeb
Posts: 9766
Joined: Wed Mar 08, 2006 7:44 pm
Location: Amman,Jordan

Re: Is there any chance to get bright 0.3a?

Post by Dr.Wael Deeb » Fri Mar 21, 2008 11:38 pm

Allard Siemelink wrote:ok everybody, the message is clear 8-)

All who are interested in bright 0.3a should stay tuned for an announcement within the next couple of days or so...
Thanks Allard,check out your PM please :D
_No one can hit as hard as life.But it ain’t about how hard you can hit.It’s about how hard you can get hit and keep moving forward.How much you can take and keep moving forward….

Allard Siemelink
Posts: 297
Joined: Fri Jun 30, 2006 7:30 pm
Location: Netherlands
Contact:

Re: Is there any chance to get bright 0.3a?

Post by Allard Siemelink » Sat Mar 22, 2008 12:26 am

Paul Bedrey wrote:
Allard Siemelink wrote:
Anyway, I guess I could release bright 0.3a as a public version if there is enough interest. Anybody?
Yes, Allard I would be interested. Bright had a very interesting style and was quite good in testsuites. Unfortunately I could never get it to work on my Quad 6600. I thought it was because of Vista however I've since installed XP pro x64 and it still gives a message "bright 0.2c has encountered a problem" in Arena. It works on my dual 6600 though. Perhaps its how it was compiled. I hope I have better luck with bright 0.3 since I like aggressive engines. Thanks again for your engine.

Paul
Dann Corbit just reported this bug: if the egbb.dir INI-file entry is not correct, bright will crash on startup.

If that's not it, could you send/post the output that you see when you start bright from a console window?

Paul Bedrey
Posts: 825
Joined: Thu Mar 09, 2006 10:46 am
Location: Saratoga Springs New York

Re: Is there any chance to get bright 0.3a?

Post by Paul Bedrey » Sat Mar 22, 2008 4:08 am

Allard Siemelink wrote:
Dann Corbit just reported this bug: if the egbb.dir INI-file entry is not correct, bright will crash on startup.

If that's not it, could you send/post the output that you see when you start bright from a console window?
Yes, that's the message I get when I start it in console. I copied the bitbases to my C and now it works. Thanks!

Paul

Paul Bedrey
Posts: 825
Joined: Thu Mar 09, 2006 10:46 am
Location: Saratoga Springs New York

Re: Is there any chance to get bright 0.3a?

Post by Paul Bedrey » Sat Mar 22, 2008 4:58 am

Allard, now that it works I can see that Bright must be 32-bit only. I get an average speed-up of 194% going from my Dual to the Quad. With Rybka I get a 260% increase when using the 64-bit version. Would it be possible to include a 64-bit compile for the next release also?

Paul

Allard Siemelink
Posts: 297
Joined: Fri Jun 30, 2006 7:30 pm
Location: Netherlands
Contact:

Re: Is there any chance to get bright 0.3a?

Post by Allard Siemelink » Sat Mar 22, 2008 3:26 pm

Paul Bedrey wrote:Allard, now that it works I can see that Bright must be 32-bit only. I get an average speed-up of 194% going from my Dual to the Quad. With Rybka I get a 260% increase when using the 64-bit version. Would it be possible to include a 64-bit compile for the next release also?

Paul
Bright is not a bitboard engine, so the speed-up for 64 bit will be less than Rybka's speedup on 64 bit.
Unfortunately I do not own a 64 bit machine and I do not think my gcc supports 64 bit compiles. I'll keep it in mind for a future release, though.

Post Reply